Astăzi  vreau să vorbesc despre ceasuri, și când zic ,,ceasuri,, mă refer în special la ,,smartwatch,,. Aceste ceasuri sunt mult mai mult decât un ceas normal, dar totuși, personal nu sunt încântat de ele. În locul lor prefer o brățară și cu siguranță nu sunt singurul.

Acum o săptămână orange a lansat aplicația megahunt 4g cu care poți ,,vâna,, premii. Spre surprinderea mea, am reușit să prind un voucher în valoare de 10 euro, care poate fi folosit ca reducere la orice produs achiziționat online. Zis și făcut, bag codul si rezerv un ceas smartwatch e-boda time 100 in magazin, iar peste 5 minute îmi fac apariția cu buletinul în mână. În nici 5 minute aveam ceasul pe mână iar prețul a fost… 10 lei. Deci, pe lângă reducerea de 10 euro am fost nevoit să achit și 10 lei pe loc. O afacere bunicică zic eu :).

Ce poate acest ceas? Păi nu prea multe asta e clar, este unul dintre cele mai ieftine ceasuri. Nu are loc de sim, nici de card iar memoria lui internă este de doar 32 mb. Bun, acum să  o luăm altfel. Dacă nu îl sincronizezi prin bluetooth nu o să poți face multe… Te uiți la oră, și… aștepți să vibreze la ore fixe. Asta e una din funcțiile pe care le ador la el. Mereu când e fix, virează. Și… cam atât. A da, era să uit, poți să-l pui să sune…. atunci când vrei să te trezești, sau să îți numere pașii, dar pentru asta e nevoie să dai start. De asemenea are și cronometru, calendar… şi partea bună e că nu-i creștin ortodox calendarul. Pe lângă toate astea ca bonus are si un ,,sleep monitor,, o glumă de aplicație care chipurile îți măsoară somnul… La fel și la asta trebuie să dai start înainte să te pui la nani.

Atât poți face fără să îl sincronizezi prin bluetooth, deci, e un simplu ceas. Dacă alegi totuși să îl sincronizezi, aici se complică treaba, la propriu. Ai nevoie de 2 aplicații pe dispozitiv, după sincronizarea lui. Vei putea să suni de pe el, să citești mesaje, să redai muzică atât în ceas cât și pe telefon, să declanșezi camera foto al telefonului, să accesezi agenda, lista de apeluri, și  câteva functii destul de ok. Ceasul dispune de microfon si un mic difuzor, deci poți iniția și primi apeluri pe el, dar atenție… doar dacă e sincronizat mereu cu telefonul și doar dacă ați descărcat cele două aplicații. Aici, apare și partea puțin nasoală, ceasul se deconectează destul de des și uită să se mai conecteze.

Citește și  Mi-am spart display-ul. Se merită să îl schimb?

La capitolul baterie… aici depinde. Folosit doar ca ceas duce în 4 – 5 zile. Deja e a 5-a zi și nu l-am incărcat. Îl folosesc doar ca ceas, și desigur să vibreze la oră fixă. Dar dacă l-aș folosi intens nu cred că ar duce mai mult de o zi.

Designul este unul drăguț, simplu, pătrățos iar pe mâna mea nu prea stă. Am o mână destul de subțire, și acest ceas pare foarte ,,butucănos,, pe mână. În rest e ok.

Părerea mea e simplă, dacă vrei doar un ceas, atunci e ok să îl iei.. În fond ai calendar, sonerie, alarmă, vibrații, aspect drăguț, cronometru, toate pe mână ta. Dar dacă vrei mai mult de atât orientează-te spre altceva. Ceva mai scump. Mai jos vă atașez niște poze… pentru cât am dat sunt mulțumit. Nici nu poți să ceri mai mult de atât.

Îl puteți găsi pe emag la prețul de 50 lei… Cam pe acolo bate. Eu am dat 10 lei, pentru 10 lei e super ok. Nu cred că aș fi dat 50 lei ținând cont că o brățară se potrivește mult mai bine pe mâna mea.

P.S. am uitat să precizez că nu e rezistent la apă. Nici nu avea cum la prețul ăsta. Iar materialul din care e confecționat e ok.. plastic, iar cureaua e un fel de silicon. 

Precizez că de când îl am nu am reușit să îi blochez sistemul niciodată.

Ciurcas Dan Gabriel (administrator)

Timid, visător, romantic, idealist, om, sunt doar câteva cuvinte care mă pot descrie.
Scriu din plăcere despre tot ce îmi tună în cap, am 23 de ani și până în prezent am iubit doar o fată cu care am fost împreună timp de 3 ani, pot spune că deseori ea este sursa mea de inspirație.
Mai multe puteți afla citind blogul meu, aici este locul în care îmi împart gândurile, ideile cu voi :)

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.