Habar nu am cum să încep acest articol, dar uite că îl încep cu o întrebare întrebătoare. Fraților, voi când auziți de cuvântul PROCELL, la ce vă gândiți prima dată? O să pară nebunesc, dar eu prima dată mă gândesc la un prezervatic….. și în mare parte cred că mai bine bine învesteam în așa ceva decât într-un asemenea mirobolant încărcător. Dar să trec la început, atunci când telefonul meu samsung galaxy s3 neo era încărcat full în mai puțin de o oră jumătate.

Se întâmpla anul trecut, cu greu îmi aduc aminte ziua în care fosta mea prietenă mă sună de pe nr mamei ei și îmi zice că nu mai putem vorbi în acea noapte că încărcătorul ei are priveghi, sa dus, adios etc :)) Săritor de fel m-am oferit imediat să vin până aproape de poarta ei și să-i dau încărcătorul meu, măcar în acel moment puteam să mă apropii de casa ei, în restul timpului nu aveam voie că cică ne vede taicăsău care oricum știa de noi.. dar asta e o altă poveste și prefer să nu intru în detalii că pe urmă nu mai ies nici mâine. Bun, mă dau jos din pat, înhaț încărcătorul meu și dau fugă spre casa ei, oricum stătea la o aruncătură de băț de casa mea, așa că ajung repejor fără să pornesc muzica de la tigaia mea de telefon.. ,,na, îmi trebuia baterie să vorbesc cu ea în acea noapte iar bateriile 777 nu merg la telefoanele mobile. Da chiar, oare de ce nu merg? :)),, Zis și făcut, o iau în brațe, ne sărutăm cu foc, îi dau încărcătorul și în următoarele 10 minute eram acasă mulțumit de gestul cavaleresc făcut de mine. Eram fericit bă, un lucru care a dormit cu mine noapte de noapte atâtea nopți la rând avea șansa să doarmă cu ea.. WTF, ce zic eu aici? :))

Mă așez în pat și o sun, urma câteva ore bune de vorbit, noi vorbeam noaptea mult până adormeam și nici atunci nu închideam telefonul, noroc că nu mai suntem pe timpul lui ceașcă altfel mi-aș fi vândut casa și aș fi fost un boschetar cu pungă la gură doar ca să vorbesc cu ea o noapte, mai scump ca la linia fierbinte din timpurile noastre cred :)) Vorbesc eu cât vorbesc, cam 3 ore când de o dată simt o vibrație în mână, telefonul meu dădea semne de leșin, cred că era în stop cardiac.. În următoarele minute se lasă tăcerea și ea adormea, îmi zic ,,sunt norocos, mă duc la 1 noaptea să caut încărcător prin casă,, așa că închid telefonul și dăi căutări prin casă de parcă căutam o avere frate.. Într-un final găsesc încărcătorul mamei, fără să mă uit ce amper are, îl pun la încărcat, aud bipuitul și mă bag la somn mulțumit că na.. Ce se poate întâmpla? Dimineță am o surpriză de zile mari, telefonul meu era leșinat, defapt ce leșinat, direct comă scria pe el, se mai aprindea câte un pic apoi se stingea. Cred că toată noaptea a licurit așa. Acum întrebarea mea era, eu lam pus la încărcat sau la descărcat? :)) În fine mă uit pe încărcător și observ ca scrie 300 mAhp.. Aaaa, păi nu bagă nici măcar 1 A cât mi-ar fi trebuit mie ca să îmi încarc telefonul. Oricum am apelat la ,,întreabă publicul,, și unul dintre amicii mei mi-a sărit în ajutor, așa am reușit să îmi încarc telefonul pânâ acum o săptămână când acel amic mi-a cerut încărcătorul înapoi.. l-am dat, ce era să fac? Nu era al meu, iar omul mi la lăsat un an, oricum e mai bine pentru el că dacă nu mi l-ar fi dat , acum nu mai avea la ce să încarce telefonul ținând cont că el e,,omul strică tot,,.. În istoria lui are stricate vre-o 3 joysticuri, 5 telefoane, un calculator, asta îmi amintesc acum, probabil are el mai multe la activ.

Așa că-i dau încărcătorul și mă pun să dau comanda la emag, era într-o marți parcă, comand un super încărcătoru dual usb procell care avea doua usb-uri, unul de 1 A, și unul 2 A. Doamne, 2 A? Să vezi ce repede îmi încarc telefonul frate, e și la reducere, am dat lovitura, parcă aș mai comanda unul.. hmm.. Nu lasă, e de ajuns unul zic (proastă decizie, dacă mai luam unul le dădeam gratis pe amândouă poate scoteam bani de un prezervativ încărcător la mâna a 5 dar bun).

Se face joi iar emag nu mai avea de gând să schimbe statusul comenzii, sun la ei și surpriză, super încărcătorul meu încă era împachetat în depozitul lor.. pfoai, anulez comanda, fac două cruci, îl învoc pe Dumnezeu și mă decid să mă prezint la altex de această dată. Îmi urc curul în primul autobuz care mergea în diecția bună și străbat 50 km dus în cel mai apropiat oraș mai mare. Oricum știam că nu îmi voi mai lua eu un asemenea încărcător, care erau șansele să dau de el și la Altex? Ajung acolo, mă învârt puțin și îmi sare în ochi un încărcător exact ca cel pe care l-am oferit cadou fostei, costa undeva in jurul a 100 lei… Mamă, ce e asta frate. navă spațială? Bișnițari rău ăștia de la Altex :)) Îmi afișez un zâmbet zeflemist și când cobor privirea ce credeți? Da bă. super încărcătorul meu era și acolo, la reducere încă, costa undeva în jurul a 25 lei.. Mamă ce afacere fac, râdeam în sinea mea și mă întrebam ,,ce prost ar da 100 lei pe un încărcător cu un singur usb care bagă doar 1 A?!,, Îl înhaț repede pe ăla ieftin, de parcă ar fi fost coadă în urma mea și alerg fericit spre casierie! Dau banii și iau noua achiziție. Super fericit mă întorc acasă conștient că am rezolvat și problema asta. Ajuns acasă ardând de nerăbdare, bateria mea indica 20%, bag încărcătorul în priză și mi-a căzut fața, încărcătorul meu scotea o lumină albastră exact unde e logoul lui :)) Ce frate, bișnițar rău, la 25  lei scoate și lumină, dă-mă dracu că am gusturi nu glumă. Conectez telefonul și mă așez puțin la pc să mă relaxez câteva minute care s-au întins la ore, eram mândru de achiziția mea gândindu-mă că la noapte lumina aia albastră va lumina super iar somnul meu va fi ca a unui prunc nou născut, chiar dacă de mic eram obișnuit să dorm pe întuneric că doar de aia e noapte, uneori chiar mă întrebam de unde e moda asta frate? Am tot văzut lume care și-au luat tot felul de cruci pe care le băgai în priză și îți luminau camera :)) Ce atâtea cruci? Eu aveam un super încărcători la care puteam încărca două telefoane de o dată și pe lângă asta îmi veghea și somnul.

Citește și  Felicitări Steaua!

Ies de la calculator peste o oră și îmi iau telefonul, când îl deblochezi mă ia inima pe loc, bateria mea indica 25%… Ce mă? Ce draci se întâmplă doar îl încarc la 2A, e imposibil. Îl conectez la 1 A, mă gândeam că poate o fi telefonul meu cu probleme… Îl las 10 minute apoi mă întorc să văd cum stă treaba, telefonul  meu indica 30% baterie.. Hmm, promițător, îl scot în speranța că îl pun mai târziu la încărcat, când mă uit în bară la procentaj telefonul meu indica de data asta 17%.. Ce mă!? Bătaie de joc. Într-un final am reușit să îl încarc printr-o metodă îngenioasă, îl dau pe mod econom, și îl conectez cu toate datele și restul închise. Așa se încarcă în 3 ore :)) Românul e inventiv. Da, sunt mândru că sunt român!!!!

Acum mă gândesc la 3 posibilități pentru care încărcătorul meu se mișcă așa greu cu încărcatul:

1. Din cauza luminii albastre extratereste care papă curent, în așa fel nu ajunge destul voltaj la telefonul meu care leșină din nou :))

2. Nu vrea mușchiul lui să încarce și punct. Poate a fost proiectat pe post de cruce ca să vegheze  somnul, dumnezeu o ști dar nici la cruci nu răspunde asta e clar.

3. Sunt eu zgârcit de mi-am luat un încărcător care la nume aduce cu un  prezervativ.

4. Cel mai probabil telefonul/bateria și-a cam ieșit din termen, gigel al meu are 2 ani. Cât să țină și un samsung galaxy s3 neo cu ecran crăpat, cu un custom rom plus o folosire destul de stresantă? :))

Într-un final am descoperit și problema, dar cu toate astea nu sunt sigur că asta e problema, dar măcar am soluția :)) Am observat că bateria face figuri, adică circuitul unde face contact clăpițele e negru, și merge doar dacă o pun într-o anume poziție când o bag în telefon, chiar și atunci doar dacă vrea mușchiul ei după ce trag vre-o 3 înjurături de sfinții care chiar nu au nici o vină că am eu probleme la căpuț. Acum nu știu nici eu, că o fi încărcătorul, că o fi telefonul ori bateria, dumnezeu o știi, și cu siguranță nu cred să se bage el în bișnița asta :))

Eu vă pot garanta următoarele lucruri dacă vă cumpărați încărcătoare procell.

  1.  Aveți o lumină albastră care albăstrește acel procell, ca somnul vostru să fie liniștit ca al unui beblush
  2.  Da bă, în același timp vă va încărca și telefonul dacă are el chef, în câteva ore e full. Acum depinde de noroc, al unui amic îl încarcă în maxim o oră. Și totusi la unele telefoane durează ore, altele nu. Probabil are și el mândria lui, cine știe. Da-mă dracu bă, la 25 lei mi-am luat încărcător cu mândrie și orgoliu
  3.  Atâta dai, atâta primești. În fond sunt mulțumit de el. Acuma după câteva zile bune de folosit parcă și-a mai dat drumul și îmi încarcă telefonul mult mai repede chiar și pe mod normal. Probabil are explozie întârziată, acum îmi e frică să îl mai scot din priză. Clar acolo își dă duhul până sâmbătă când plec la țară, sper doar să nu leșine s-au doamne ferește să explodeze. O fi un încărcător creat de Isis :))
  4. Pe lângă toate aceste super facilități, primiți și un nume șmecher. NU? 😉

Mai jos atașez o poză cu el. Cam atât oameni buni pentru astăzi, sper că va plăcut acest articol, tot ce am scris este real în mare parte, mai puțin faza cu Isis. Poate a fost al meu defect, sau nu, oricum încărcătorul pare ok acuma, văd că merge bine.  A fost mai greu să mă obișnuiesc cu lumina lui, dar merge. Acum o ador. Vreau și un cablu USB cu lumină, oare există?

Dați un share dacă va plăcut!

incarcator-retea-procell-dual-usb-21-a-cu-cablu-micro-usb-alb

Ciurcas Dan Gabriel (administrator)

Timid, visător, romantic, idealist, om, sunt doar câteva cuvinte care mă pot descrie.
Scriu din plăcere despre tot ce îmi tună în cap, am 23 de ani și până în prezent am iubit doar o fată cu care am fost împreună timp de 3 ani, pot spune că deseori ea este sursa mea de inspirație.
Mai multe puteți afla citind blogul meu, aici este locul în care îmi împart gândurile, ideile cu voi :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.