Dacă ești unul dintre cei care cred cu tărie că există viață după moarte, atunci te rog să nu citești acest articol. Eu sunt de părere că avem o viață, una singură, din acest motiv trebuie să alegem pe cine iubim și să avem grijă cum vom face acest lucru.
Dar asta voi discuta poate într-un alt articol… Dacă te-ai decis totuși să citești, încearcă să gândești liber.

Acum un an și ceva în urmă, un băiat pe care îl cunoaștem, și-a luat viața alegând să se spânzure. Tot în acea zi sunt sigur că un transplant de inimă a fost realizat cu succes… Toți ne dorim să trăim, doar că  aici sunt 3 tipuri de oameni… Cei care se luptă să trăiască în fiecare zi, așteptând o minune, cei care trăiesc fiindcă le place viața și ultima categorie, cei care aleg să își încheie socotelile, din diferite motive. Sincer, eu pe cei din ultima categorie nu-i critic. Sunt sigur că înainte să recurgă la acest gest, au calculat totul foarte bine, au pus pe balanță și au considerat că atât au putut să ducă, atâtea amintiri au strâns și. .. aia e… Vor să își închidă cartea, mult prea devreme.

Acuma, mă întreb, unul pe patul de spital cerșește clipe, iar altul perfect sănătos alege să își pună capăt zilelor. Unde vreau să ajung? E simplu.. un om care dorește să își pună capăt zilele, o va face… Însă unul care vrea să trăiască, cum ar putea să facă acest lucru?

Nu îmi pot da seama de ce nu există o lege, în care, cel care decidă să renunțe la viața lui, să poată dona tot ce are bun în  el, altora care vor să trăiască. Înainte să mă înjurați, gândiți-vă la câteva lucruri…

Citește și  Lupta, între viață şi moarte!

1. Cel care vrea să  se sinucidă în final tot o va face.

2. Tu dacă  ai un copil care are nevoie urgent de un rinichi, ce părere ai de cel care își ia viața? Așa ar putea salva încă alte 3 vieți.

Da, e un scenariu SF si morbid, dar totuși legea ar putea fi ceva gen… Tu, te-ai săturat de viață, te duci, spui acest lucru că te-ai săturat de tot și semnezei precum că ai la dispoziție un anumit timp, să zicem 3 luni, în care să te gândești, de asemenea, ai acces si la un psiholog sau chiar psihiatru dacă este nevoie. Dacă la finalul celor 3 luni, încă vrei acest lucru, organele tale vor fi donate altora care își doresc să trăiască. E simplă treaba. Așa mulți ar știi drspre cei care au gânduri negre și vor fi ajutați, iar în final poate se vor răzgândi… E părerea mea. Sunt sigur că dacă cineva ar fi știut ce avea de gând acel băiat, probabil nu s-ar mai fi întâmplat asta, iar eu nu mă mai duceam cu lumânări să-i plâng dorul.

Cel care are de gând să se sinucidă o va face. Asa măcar cineva ar putea știi… Și poate totul s-ar schimba.

Nu am dormit deloc toată noaptea așa că îmi cer scuze pentru eventualele greșeli de exprimare… De foarte mult timp am vrut să expun ideea mea.. Din păcate abia acum mi-am amintit de ea. Aș vrea să o dezvolt mai mult, dar vă las pe voi să adăugați ceva in completare dacă aveți ceva de spus.

Ciurcas Dan Gabriel (administrator)

Timid, visător, romantic, idealist, om, sunt doar câteva cuvinte care mă pot descrie.
Scriu din plăcere despre tot ce îmi tună în cap, am 23 de ani și până în prezent am iubit doar o fată cu care am fost împreună timp de 3 ani, pot spune că deseori ea este sursa mea de inspirație.
Mai multe puteți afla citind blogul meu, aici este locul în care îmi împart gândurile, ideile cu voi :)

5 comentarii

  1. Am vrea noi asa legi….dar vezi tu firul vieți nu are lege….
    Fiecare om are un mosor de ață … iar cand se termina….se termina…..ca alegi tu sa il tai….e fix problema ta
    Eu nu sunt ateu….dar nici nu pot sa spun ca sunt vreo credincioasă pura
    Cred doar ca exista un D-zeu sus….iar El ne arata anumite drumuri….Tu si doar Tu hotărăști pe ce drum apuci
    Sau vrei sa mergi pe drumul bun….bv tie….ispite vor fii pe tot drumul tu alegi sau pici in ele si alegi sa mergi cu ispita si pe drumul gresit….dar mai tarziu stiu ca cei realiza ca ai gresit….dar imi este sa nu iti dau seama prea tarziu si sa nu mai poți sa te întorci…
    Asa ca nu zic ca nu ai dreptate in ceea ce ai scris…..Ai mare dreptate…..
    Dar ce tie scris de obicei….in frunte iti este pus….
    Eu cred de fel soartă…..asa ca fiecare e cu soartă lui….ca destinul ti-l cam faci singur….

  2. „Toți ne dorim să trăim, doar că aici sunt 3 tipuri de oameni… Cei care se luptă să trăiască în fiecare zi, așteptând o minune, cei care trăiesc fiindcă le place viața și ultima categorie, cei care aleg să își încheie socotelile, din diferite motive. ”
    Cei care aleg să se sinucidă nu își mai doresc să trăiască…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.