Cei care au prins timpurile de mult apuse vor ști despre ce vorbesc. Eram pe facebook, navigam ca de obicei când întâmplător dau peste un articol referitor la marca ,,NOKIA,, în care se aducea la cunoștință că NOKIA va reveni pe piață, de data asta cu un sistem Android.

Deja îmi aduceam aminte de vremurile apuse, când am avut primul symbian Nokia, ce fericire pe mine, efectiv zburau chaturile pe el :)) Acum telefoanele au evoluat iar Nokia a decăzut mult, chiar și cu windows phone, nu s-au ridicat la așteptările avute de către fani ai brandului. Îmi amintesc cu nostalgie că primul telefon nokia avut a fost fără card, avea fix 10 mb memorie internă iar ca sistem de operare nici nu se pune problema mergând doar jocuri în format jar pe ele. Eram nevoit să caut melodii la o calitate deplorabilă și să le ascult până mă plictiseam de ele, apoi le ștergeam și tot așa… Doamne, ma costat 350 lei telefonul ala și nu făcea aproape nimic, pozelea erau slabe rău, muzica se auzea ok, din păcate cu 10 mb memorie nu încăpeau așa multe, clipurile mergeau in reluare, pe scurt o petardă de telefon, dar totuși… Încă am acel telefon pus în vitrină. Am prea multe amintiri cu el, țin minte că prima dată când am cumpărat acel nokia 5000, mă chinuiam să fac poză la o vecină care mi-a plăcut enorm de mult pe atunci, pe acel telefon am avut ca amintire primele sms-uri de dragoste (așa zise sms-uri de dragoste), prima poză alături de fata pe care o plăceam pe atunci, și primele minute de navigat pe internet.. Mai avusesem eu o tentativă de a naviga pe internet prin 2003  dar s-a dus tot creditul în câteva minute. Țin minte că activam wap unlimited, un serviciu obosit de la orange și așteptam minute bune ca să mi se deschidă o pagină, nu mai zic la melodii unde așteptai minute bune să se descarce iar dacă melodia era hostată pe hi2 riscai sa îți dea eroare cu ,,eroare la descărcare,,… Și totuși era chiar așa rău? NU. Erau și părți bune. Navigam într-o lume ,,wap,, în care la modă erau chaturile, primul chat accesat a fost cel de la orange, era diferit de ce e acum, lumea era cu ceva mai mult bun simț iar scriptul chatului era wml, dar drăguț, țin minte că era bătaie pe ,,cine va fi starul chatului,, în acea zi. Apoi au începu și wapmasterii români să își facă chaturi, iar o dată cu ele a început căderea la tot ce a fost frumos, totuși, acea perioadă a fost animată de doi mari wapmasteri pe care probabil îi știți deja, se certau cât era ziua de lungă și asta ne amuza pe toți.

Ce wifi?Abia de aveam un bluetooth pe care făceam schimb de muzică, care sincer parcă și aia era magică. Acea eră frumoasă a ținut câțiva ani, după care pot să zic că m-am maturizat, mi-am luat un telefon cu android… Dar cu siguranță nu voi uita primele minute pe net cu telefonul meu obosit pe nume nokia, cu prima fată de pe chat de carecică îmi plăcea, de filmele deochiate care mergeau in reluare, și de melodiile la calitate deplorabilă, s-au de serile în care cădea serverul de la shmessenger și ne lăsa pe toți cu ochii in soare. Ce facebook? Noo,, yahoo și buzzurile trimise pe yahoo erau la modă… Doamne ce timpuri. Uneori parcă îmi e dor de acele vremuri când sunam la orange că nu le merge wap unlimitedul lor…

Oricum eram fan Nokia și trebuie să recunosc că erau rezistente și își făceau treaba cu brio, iar plecând de la mottoul lor parcă chiar ,,conectau oamenii,,. Erau telefoane simple, finuțe, rezistente si drăguțe. Nu avea cum sa nu iți placă Nokia, indiferent de model. Era telefonul care o dată ce se inchidea de la baterie, îl puteai deschide şi refolosi o perioada. Țin minte că în clasa a 8-a un coleg de clasa a venit cu un telefon găsit de prin şifoneră în cameră la tatăl lui, era un nokia tip cărămidă cu ecran galben ca lumina becului. Nu îmi pot da seama prin ce minune tocmai atunci si-a găsit şi telefonul să se închidă, de nervi la aruncat direct în tablă. Tabla sa crăpat în colt, acolo unde pui creta, telefonul nu avea nimic, ba din contra şi’a dat restart ca şi cum nimic nu s-ar fi întămplat. De ce țin eu la nokia aşa mult? Pentru că a fost primul meu telefon. Am plecat de la un nokia 2626 cu ecran mic, şi doar 3 mb memorie internă, apoi a urmat nokia 5000, eram deja boier, aveam 10 mb memorie, apoi a urmat 5230, cine poate uita de el? Era un telefon symbian cu touch, copilul lui 5800, trebuie să recunosc că mi-au dat multe bătăi de cap, dar în comparație cu alte telefoane, la vremea lor erau super.

Citește și  Internet, nelimitat 30 de zile (Orange)

Toate telefoanele Nokia au fost păstrate ca amintire pentru că au fost oferite ca amintire. Primul a fost oferit cadou de bunica, al doilea de mama iar al treilea l-am cumpărat eu din banii de liceu. Încă le am. Cred că dacă ma uit prin ele încă am mesaje de când umblam pe wap şi mă ocupam de chaturi. Nu mai zic că primul site pe wen.ru a fost creat de pe 2626 dar a ieşit ceva super, roş şi albastru gen Steaua :))

Vă provoc dacă înca mai aveți telefoanele vechi prin casă să le deschideți şi să umblați puțin prin el, pe la mesaje, pe la aplicații, pe la marcaje desigur, eventual să navigați puțin pe net…. Să va verificați şi ultimele apeluri. Aştept să îmi spune-ți în secțiunea de comentarii ce ați găsit in el.

Acum să vă arăt cum arăta nokia 5000 meu, telefonul care mi-a intrat in suflet oarecum, cu toate ca nu îl pot clasa mai sus de 2626 pe plan emoțional

O frumusețe nu? Aşa ziceam şi eu pe atunci. A ținut ani buni, numai câte trânte a luat. Adoram meniul negru tipic nokia de la mesaje, şi tastele. Ce lag in jocuri? Pe atunci cred că toate mergeau in lag dar nu mă plângeam, evoluasem de la categoria ,,râma,,.

Acuma nokia vrea să revină pe piață și sincer aș cumpăra un nou nokia doar de dragul vremurilor care au apus, voi ce părere aveți? Dacă nokia ar lansa un telefon cu android în zona mid-range, l-ați achiziționa?. Ei bine recent am aflat că deja au lansat ,,nokia 6,, primul telefon nokia cu sistem de operare android, iar după cum arată cred că va prinde bine la public

Voi ce părere aveți? Telelfonul va veni dotat cu 4 gb ram si 32 memorie rom. Cred că e de ajuns atât ca să vă convingeți. Eu sunt curios sincer de o chestie, oare androidul va fi curat sau îşi vor băga coada puțin în el? Sincer, nokia mereu mi-a plăcut la interfață, una destul de curată şi bine gândită. Sper să îşi poată face loc printre granzii din era telefoanelor mobile.

Aştept să îmi ziceți cum a decurs jumătatea de oră cu telefonul vostru vechi şi ce ați găsit prin el.

Ciurcas Dan Gabriel (administrator)

Timid, visător, romantic, idealist, om, sunt doar câteva cuvinte care mă pot descrie.
Scriu din plăcere despre tot ce îmi tună în cap, am 23 de ani și până în prezent am iubit doar o fată cu care am fost împreună timp de 3 ani, pot spune că deseori ea este sursa mea de inspirație.
Mai multe puteți afla citind blogul meu, aici este locul în care îmi împart gândurile, ideile cu voi :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.