În rândurile ce urmează  voi vorbi despre Cloud, ce este și cu ce se mănâncă.

Cloud este un spațiu online protejat cu un cont creat de tine, în care îți poți stoca fișierele importante pe care nu dorești să le pierzi. Ca să fiu mai exact este un fel de card, doar că nu e fizic, e online, pe internet. Fiecare cloud poate fi accesat atât de pe telefon cât și de pe calculator și poate fi sincronizat cu ambele dispozitive. E un mod ușor de a transfera fișiere de pe un dispozitiv pe altul. Așadar dacă îți pierzi telefonul, știi că pozele si videoclipurile cele mai importante sunt salvate în cloud iar tot ce ai de făcut este să  te loghezi de pe noul telefon, sau de pe pc, și să îți descarci din nou fișierele pe care le-ai salvat in cloud.

Deci, pe scurt, cloud este o ,,magazie,, pe internet în care îți depozitezi cele mai importante fisiere, adică dacă ai o poză importantă pentru tine, gen amintire, o depozitezi în cloud, iar când ai nevoie o poți lua din cloud foarte ușor.

Acea magazie de pe internet va fi accesată doar cu parola de la contul tău creat, deci nu vor putea nimeni să îți vadă fișierele.

Există un mic risc în care hackerii reușesc să spargă unele sisteme de cloud, dar cu siguranță nu se vor folosi de niște poze. Eu folosesc de câțiva ani două servicii de cloud și nu am avut nici o problemă. Din contra, uneori la nervi stergeam clipul si pozele cu fosta mea prietenă iar când vroiam cuiva să le arăt, le descărcam iarăși din cloud. Este sigur, și rapid.

Acum că am aflat ce este cloud, să  vă spun și câteva motive pentru care folosesc acest tip de serviciu.

În primul rând în caz de îmi este furat telefonul, îmi voi putea recupera fișierele pe care le-am salvat în cloud.

În al doilea rând nu umblu cu cablul usb la mine mereu ca să transfer un fisier de pe pc pe telefon sau invers, așa că trimit în cloud acel fișier apoi intru cu telefonul și îl descarc 🙂 Simplu nu?

În ultimul rând, știu că orice ar fi, am acele fișiere undeva puse, undeva unde numai eu am acces la ele și unde știu că sunt în siguranță. V-am spus riscul, însă eu în atâția ani nu am pierdut nici măcar un fisier din cloud.

Citește și  Una rece, alta calda

În cloud am salvat niște poze cu mine si fosta, un video, niște poze de la o întâlnire cu o fată, câteva melodii și programe.

E ca și cum ai avea totul pus pe un card de memorie, deoparte, bine ascuns, unul la care numai tu ai acces.

Sună bine, nu? Da, e foarte bine, singura problemă este totuși, unde găsesc acest cloud? Nu? Păi… sunt multe servicii de clouding, majoritatea cu bani, însă sunt și câteva care oferă un anumit spațiu gratis. Și aici, în acest articol am să vă prezint două servicii de cloud gratis pe care le recomand.

1. MEGA (MEGAUPLOAD).

Este printre cele mai bune servicii de cloud, ofera 50 de gb spațiu pentru stocarea fișierelor, este accesibil atât de pe pc cât și de pe telefon. E simplu, vă creați cont, după care vă adăugați fișierele importante. Are și limba română disponibilă.

Aplicația pentru telefoanele cu android poate fi descărcată de AICI

Serviciul cloud oferit de MEGA poate fi accesat si de pe pc prin click AICI

Cred că este o versiune și pentru telefoanele cu sistemul de operare IOS. Intrați pe linkul de mai sus disponibil pentru pc și veți fi redirecționați către aplicația pentru mobil.

2. ORANGE CLOUD

Al doilea serviciu de cloud pe care îl recomand și îl folosesc este ORANGE CLOUD.

Din păcate orange oferă doar 1 gb spațiu gratis, ăsta e singurul dezavantaj, iar ca avantaj ar fi că este mult mai sigur iar traficul intre cloud și telefon este gratis din rețeaua orange.

Nu vă atașez un link, nu are rost. E de ajuns doar să scrieți pe google orange cloud, și o să găsiți imediat serviciul cloud.

Eu vă recomand MEGA, oferă spațiu mai mult. Indiferent de serviciul pe care îl alegeți nu uitați să verificați la setările aplicației să fie deselectată încărcarea automată sau upload automat. În acest fel, o să puteți trimite voi în cloud doar acele fisiere pe care le doriți. Oricum, sper că  ați înțeles cum stă treaba, dacă întâmpinați probleme, aștept să îmi scrieți în rubrica de comentarii.

Odată creat contul, el va putea fi accesat de pe orice telefon instalând aplicația și de pe orice pc, o să puteți descărca fișiere pe alte telefoane, pc… Posibilitățile sunt nelimitate.

Cloud este un serviciu de găzduire pe internet al fișierelor importante.

Ciurcas Dan Gabriel (administrator)

Timid, visător, romantic, idealist, om, sunt doar câteva cuvinte care mă pot descrie.
Scriu din plăcere despre tot ce îmi tună în cap, am 23 de ani și până în prezent am iubit doar o fată cu care am fost împreună timp de 3 ani, pot spune că deseori ea este sursa mea de inspirație.
Mai multe puteți afla citind blogul meu, aici este locul în care îmi împart gândurile, ideile cu voi :)

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.