Unii se nasc norocoși, alții luptători. Eu fac parte din categoria a doua. Mereu am fost diferit de alți băieți și asta pot să zic că mi-a cam pus bețe în roată. Navigând pe net după ce am scăpat de la muncă am nimerit un articol.. defapt e doar o scrisoare deschisă adresată fetelor care au avut lângă ele un băiat bun și l-au pierdut.

Așa că voi folosi un copy/paste iar la final voi adăuga și sursa pentru că această scrisoare nu-mi aparține. E defapt vorba despre o fata care are să vă spună câteva cuvinte 🙂

Am văzut de prea multe ori asta: un băiat bun este dat afară din viața unei fete tocmai pentru că e băiat bun.

Mai rău e dacă el, băiat bun fiind, o va pierde și nu va spune o vorbă. Îi va accepta decizia, convins ca asta e dorința ei demnă de tot respectul, și îi va ura toate cele bune, privind cu durere cum pleacă fata viselor lui.

În numele tuturor băieților buni, mă adresez fetelor ce au respins cel mai bun lucru ce li s-a întamplat în viață:

Dragă cea care l-ai respins pe băiatul bun,

Nu e ca și cum nu știai în ce te implici. EL ți-a dat dovezi de la început că e bun. Ți-a acordat încredere cu ușurință și ți-a oferit tot ce îți trebuia. Din dragoste ți-a oferit. Pentru că băiatul bun e convins că lucrurile trebuie făcute bine. Era alături când aveai nevoie de el, și a mers uneori la sacrificii, ca să știi cât de mult poți să însemni pentru cineva.

Facem parte dintr-o generație care poartă măști și joacă roluri pentru a supraviețui pe câmpul de luptă al relațiilor din secolul XXI. Lumea pare să fi uitat complet de însăși noțiunea dăruirii de sine.

Apreciem citate pe Facebook și publicăm chestii pe Instagram pentru a declara: vrem masochiști într-o zi și vrem romantici în alta. Și mai și jucăm în jocurile astea, când cică nu suntem disponibili, iar jocul de-a greu-de-a-fi-obținut devine prioritatea numărul unu. De ce?

Credeam că scopul final este fericirea de lungă durată. Adică, care e sensul să mergi la întâlnire, dacă nu te aștepți ca lucrurile să meargă mai departe? Dacă o aventură de o noapte e tot ce cauți, lasă-i pe băieții buni în pace și distrează-te cu cei pe care-i meriți. Nu fă risipă de timp și energie, pentru că băiatul bun nu va pleca pur și simplu. Băiatului bun îi pasă de tine, de aceea el va scoate din tine explicații, chiar dacă știe că urmează să audă cuvinte grele.

Cam orice fată zice că-i plac nemernicii pentru că sunt o „provocare” – sunt cei ce trebuie dezansamblați, refăcuți, antrenați și impuși să fie mai mult decât niște mârlani. Te-ai gândit vreodată că poate, totuși, tu ești cea care are nevoie să învețe din nou ce-s alea, sentimentele?
Ai trecut prin multe – deci ai o experiență de viață, ca și noi toți, și sub acțiunea acesteia te-ai schimbat ca om. E ceva normal, mai au loc și decepții, inimile se mai frâng din când în când, dar următorul nemernic nu a reparat ceea ce primul a stricat. A păstrat lucrurile la fel sau le-a făcut în mai rău. Nu erai prioritatea lui și nici nu puteai fi. De aceea acum ești ursuză și respingi însăși ideea a ceva mai mult decât o aventură de-o noapte.

Nu voi nega că băiatul ăla de bani gata e mai vesel, dar în cele din urmă, vei putea oare spune că alături de el ai ceva mai mult decât niște timp petrecut bine? Probabil nu. Nemernicul are carismă – carisma e cea care îți justifică căutările. Zici că „are ceva deosebit”. Totuși, probabil e aceeași calitate care te-a rănit în trecut. Și, deci, ai încercat să respingi băiatul bun. L-ai trimis mai departe, tacticos. Când el nu a vrut să plece, l-ai respins cu mai multă înverșunare. Însă el nu se da bătut, și de câte ori îl respingeai mai puternic, el te trăgea mai tare.

El ți-a ignorat fricile și te-a forțat să crești; el a luptat pentru emoțiile tale atunci când erai prea ocupată să le afișezi. A uitat de poftele tale și s-a concentrat pe nevoile tale. Apoi l-ai respins pentru că era prea drăguț. El ți-a oferit prea mult din tot ce ți-ai dorit, de ai zis că viața e prea ușoară. Îți doreai conflicte și lipsuri, de parcă restul lucrurilor din viață nu ți-ar fi promis o călătorie nesfârșită plină cu de toate. Aice este greșeala ta.

Băiatul bun a fost dezamăgit, ca și tine, doar că el a ales să rămână băiat bun. Și-a dat seama că, în cursul vieții, oameni diferiți îi vor oferi lucruri diferite. Băiatul bun a ales să nu permită niciunuia din aceste lucruri să-l schimbe, să-l facă să înceteze să fie cel cine este. De aceea a renunțat și te-a lăsat să pleci. Toată lumea spune într-una că sunt o mulțime de pești în mare, și el te-a lăsat să pleci știind acest lucru, chiar dacă îl durea.

Ceea ce nu știi, e că undeva în lume mai este cineva, și ea nu va fi la fel de naivă ca tine. Când îți vei da seama că tot de ce ai nevoie cu adevărat este băiatul bun căruia îi păsa mult de tine, va fi prea târziu. Altă fată pe undeva va fi cea care-l va descoperi cât e de minunat, iar ea nu va irosi nici o clipă. Băieții buni sunt pentru ca să-ți ofere confort, să-ți aducă lumină în viață – ceva mai valoros decât jocurile cu care se identifică generația noastră.

El era băiatul lângă care trebuia să rămâi, era cel care îți aducea împlinirea. Îți doresc să vezi asta înaintea altei fete, pentru că până la urmă, fericirea fiecăruia dintre noi depinde de noi înșine.

Cu respect,Cea care a înțeles prea târziu.,,

Sursa: novapost.ro

Citește și  A trecut un an :)

Habar nu am de ce dar m-am simțit mult mai bine după ce am citit acest mic articol. Mă identific cu ,,băiatul,, bun pentru că am iubit din tot sufletul, am făcut multe sacrificii pentru persoanele din jur și mereu am respectat deciziile lor chiar dacă au durut enorm de mult. Nu scriu acest articol ca să mă plâng, îl scriu pentru că mi-a plăcut enorm de mult aceste cuvinte și sper ca puținele fete care vor nimeri aceste rânduri să învețe ceva… Măcar să se gândească dacă au avut un băiat de genul, sau nu. Eu cred că da, cu siguranță nu sunt singurul ciudat din lumea asta, problema cu noi este că funcționăm după un alt algoritm, unul propriu pe care puțini îl înțeleg. În final ne dorim doar unele lucruri, cum ar fi să avem o familie, să facem persoanele de lângă noi să se simtă bine și să găsim o fată căreia să ne dedicăm în totalitate. Aș zice, ceva rar nu? Ceva diferit, nu? Da, știu însă așa sunt eu. Diferit. Și asta știe fiecare persoană care a avut ocazia să mă cunoască.
Viața e frumoasă, trebuie să o trăiești indiferent de situație și să fii conștient că nu totul merge așa cum crezi tu…. Dar mereu, poți să te mulțumești cu ce ai pentru că mereu se poate mai rău de atât.
În încheiere vreau să felicit fetele care au rămas lângă băiatul bun, băiatul diferit care știe să le respecte. Nu uitați fetelor, când vă alegeți băiatul, vă alegeți de fapt viitorul 🙂 Alegerea este doar a voastră.

Ciurcas Dan Gabriel (administrator)

Timid, visător, romantic, idealist, om, sunt doar câteva cuvinte care mă pot descrie.
Scriu din plăcere despre tot ce îmi tună în cap, am 23 de ani și până în prezent am iubit doar o fată cu care am fost împreună timp de 3 ani, pot spune că deseori ea este sursa mea de inspirație.
Mai multe puteți afla citind blogul meu, aici este locul în care îmi împart gândurile, ideile cu voi :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.