E târziu acum când scriu acest articol, nu am mai scris de ceva vreme pe blog pentru că sunt ocupat în ultimul timp. Timpul trece repede și nici nu constat când a trecut, azi e luni iar mâine e vineri fără să îmi dau seama.

M-am apucat de școala de șoferi și nu pentru că îmi doresc așa mult să conduc, nu, aș putea bine mersi să merg și cu transportul în comun… Dar, am zis totuși să încerc să-l iau pentru că în ziia de astăzi să ai permis nu mai este un moft, e o necesitate.

Vrei să te placă fetele? Trebuie să ai permis. Vrei să ai amici? Trebuie sa ai permis. Vrei să te angajezi? Indiferent unde vrei să muncești, permisul e un real avantaj în fața prostului care a preferat să meargă cu transportul în comun… pentru că da… frate, ce contează că tu vrei să te angajezi brutar? Nu contează, tu trebuie să ai permis de conducere ca să îl duci pe ,,boss,, acasă în caz că-i este lene să conducă. Ce contează că tu nu ai mașină, si poate singurul tău vehicul din curte e o bicicletă? Important e să ai permis de conducere, ca atunci când te urci în mașină după un an de stat pe bară să poți face accident. Când ai permis de conducere ești un fel de Dumnezeu în lume.

Nu sunt ciudos, nici măcar nu sunt nervos pe cineva, doar că nu mi se pare normal să se ceară și să se pună preț așa tare pe un permis auto… Uite, poate mai sunt oameni ca mine care nu vor să conducă, de ce aș fi eu obligat ca brutar să am permis? Da, e ok să ai permis, dar pe mine nu mă atrage.

Țin minte că atunci când am terminat liceul mă apucasem să învăț din legislație, am zis că mai întâi să învăț singur apoi să îmi depun dosarul și să mă apuc de ore… doar că mă pălise dragostea și în loc să stau în casă pentru a învăța am preferat să ies și să stau cu fata pe care o iubeam. Știu că cel mai ușor se învață între 18 – 21 de ani, în acei ani cică e mai ușor să înveți pentru permis… eu la 24 de ani ai mei, nu pot să zic că mai sunt în categoria aia de vârstă… Chiar zilele acestea am rezolvat ceva chestionare auto și pot să zic cu mâna pe inimă că sunt praf… mai praf ca praful. Abia am rezolvat 4, fără să le sar. Nu îmi place să sar întrebările chiar dacă la sală pe cele mai grele le voi sări pentru final.

Citește și  Conturi Netflix gratis sau cum să împarți un cont cu altcineva

Oricum, nu regret că dau acum de permis și că nu am dat atunci. Iar dacă dau de permis și până la urmă îl voi lua, nu înseamnă că se va schimba ceva în viața mea. Nu îl dau ca să mă dau mare, ca să agăț fete bune si gospodine… ups, curve, că majoritatea astea sunt atrase de smecheraşiii cu ,,bemveu fă,,.. deci pentru mine ar fi o necesitate, nu prea le am cu munca fizică și mi-ar plăcea să intru curier pe undeva. Dar asta e altă poveste. Oricât aș nega, permisul de conducere se cere… Se cere ca bonus și e un bonus considerabil.

Uite așa omul care a zis că nu va da de permis în viața lui, peste o lună se va apuca de școala pentri șoferi. Cum era aia, de ce îți e frică nu scapi? Cam așa ceva. Voi ce părere aveți, se poate trăi în ziua de astăzi fără permis? Și aici mă refer dacă îți poti face o familie și poți avea un loc de muncă fără a avea permis auto?

Sunt curios de răspunsurile voastre.

Era să uit ca de final, a avut dreptate fosta când a zis că abia așteaptă să dea de permis la anul, că vine în România și il dă… Că fratele ei se cunoaște cu un șmecher examinator. Da, asta înseamnă să fii plimbat prin lume. Normal, pe ea nu o poate incurca dragostea, pentru că ea nu dă doi bani pe cei din jurul ei. Este una dintre cele mai egoiste persoane dar culmea că mereu dă vina pe cei din jur și acuză că noi suntem egoiști. Fraza ,,nimeni nu mă înțelege,, o să îmi rămân in minte toată viața. Oricum, nu mai dau doi bani pe fete și atâta timp cât nu deranjez, sper să nu fiu deranjat de ele. Nu se înțeleg ele pe ele, atunci ce pretenții mai au de la noi?

Pe scurt, de luna viitoare dau de permis. Voi ce părere aveți, chiar este o necesitate? Se poate trăi și fără? Iar nu în ultimul rând ce sfaturi aveți pentru mine legate de permisul ăsta de conducere.

Ciurcas Dan Gabriel (administrator)

Timid, visător, romantic, idealist, om, sunt doar câteva cuvinte care mă pot descrie.
Scriu din plăcere despre tot ce îmi tună în cap, am 23 de ani și până în prezent am iubit doar o fată cu care am fost împreună timp de 3 ani, pot spune că deseori ea este sursa mea de inspirație.
Mai multe puteți afla citind blogul meu, aici este locul în care îmi împart gândurile, ideile cu voi :)

2 comentarii

  1. Am condus ceva ani inainte sa iau permisul. Nu pot spune ca mi l-am dorit, l-am luat pe undeva pe la 19 ani. Apoi am condus cativa ani, eram oarecum pasionat. Acum, dupa ~10 ani, conduc strict de nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.