E 6 dimineața și m-am trezit cu o durere de măsea cum numai eu pot să am. Știu cum să fac ca să-mi treacă dar e închis la farmacie așa că în așteptarea orei ca să merg la farmacie, îmi permit să scriu unele lucruri ce-mi trec prin căpuț la ora asta.

Sunt ateu, dar recunosc că uneori cred că nu toate lucrurile din viața mea sunt pură întâmplare. Adică, țin minte că înainte să am prietenă, îmi doream una… Și culmea, din toate locurile în care am fost, din toate fetele pe care le-am întâlnit am ajuns să mă îndrăgostesc fix de ea. Adevărul era că pe atunci era diferită. Sau, poate o vedeam eu diferită. Se pare că în 6 ani de zile, doar eu am văzut-o specială, diferită.

Acum recent, o amică veche mi-a dat mesaj. Și mi-am amintit de cum am întâlnit-o. Comic rău faza asta. Țin minte că era vară, fosta mea prietenă (îi zic așa chiar dacă oficial am fost doar 2 zile din 6 ani, în restul anilor am luptat ca să fiu eu alesul ei), era deja într-o relație cu altul… Eu niciodată nu i-am interzis să se vadă cu cineva. Da, mă durea, mă supăram. Dar atât, nu o amenințam sau chestii de genu. Niciodată nu voi face asta cu nici o fată. Și cum ziceam, ea deja avea relațiile ei cu alți băieți iar eu mă duceam pe la fântână, locul unde ne întâlneam cel mai des înainte să ne despărțim… Era cam 19:30 seara, încă era lumină, îmi plăcea să privesc apusul, cu o doză de cola în mână, sau să stau să citesc, ori să ascult muzică. Întâmplarea a fost că atunci, mă uitam la meci, juca steaua cu o echipă străină dar sincer nu țin minte dacă era un meci oficial sau doar un amical… Habar nu am. Stăteam lângă fântână, sorbeam de zor din suc și mă uitam la meci… Când văd o fată venind, înăltuță cu ochelari, părul pe spate și cu un strabism forte… foarte forte. Era prima dată când am vazut-o… Sa dus la fântână, a luat apă apoi sa ascuns după fântână și a aprins o țigară. Știți părerea mea despre partea cu fumatul.. este o mare porcărie.. Și, totuși, majoritatea care fumează o fac cu un motiv. Cine sunt eu să-i judec?

Am încercat să nu o bag în seamă, în general sunt timid, dar atunci am mers pe ideea ,,am pierdut tot ce am iubit, nu mai am ce pierd,, și în timp ce a dat să plece am scos un simplu:

– heei

Ca în filme. Un simplu hei, și atât. Sa uitat la mine, a început să zâmbească și a zis:

– Ți-a luat cam mult, oricum, dacă nu mă băgai tu în seamă, o făceam eu.

Sa așezat lângă mine și a urmat o conversație ciudată..

– Te văd cam timid, e prima dată când vin aici, și prima persoană pe care o întâlnesc, și… ce e cu fața asta?

Adevărul e că arătam cam abătut în acea perioadă

– Păi știi, aici e locul meu și a fostei

– Aha, te deranjează dacă stau?

– Chiar deloc.

Apoi am schimbat subiectul și am aflat că e dezamăgită că are strabism iar visul ei ar fi să scape de el… am aflat că părinții ei sunt despărțiți și ea stă la tatăl ei….

Din vorbă în vorbă am ajuns iar la fosta mea relație…

– Păi, zimi de relația ta, unde e ea acum?

– Probabil cu cineva prin sat, zic eu.

– Înțeleg, aveți mult de când sunteți împreună? Sau cât ați stat împreună?

– Ceva ani, dar ea e cam mică și am răbdare, mi-a promis că se va muta cu mine, că vom avea doi copii și că o să-i aduc micul dejun la pat.

A început să râdă, eu îmi vedeam de ale mele cu capul în jos și privirea în pământ…

– Cum ai zis că te cheamă?

– Păi Dan..

– Gabriela, încântată. Și întinde mâna să ne salutăm.

Deja știa atâtea despre mine dar nu știa cum mă numesc.

Am fost intrerupți de o bătrână care stătea față în față cu locul meu, se uită la noi și mă întreabă…

– unde îți e prințesa?

– nu stiu nici eu, este pe undeva…

Bătrână zâmbește apoi se uită la fata care stătea jos lângă mine și zice…

– E un băiat bun, dar a dat peste o fată care nu-l merită. Nici tu nu îl meriți, stai departe de el că îți știu soiu.

Am rămas blocat, fără cuvinte, am dat să zic ceva ca să o apăr, defapt să le apăr dar mi-a luat-o ea înainte

– Auzi bre, care e problema matale? Umpleți căldarea mai repede si dispari că nu am timp de tine.

Deja eu eram pe dinafară, bătrâna traversă peste drum iar eu rămăsesem în continuare cu ea… Era liniște, dupa faza cu bătrâna nu știam ce să mai zic, mă simțeam stânjenit, până a rupt ea tăcerea.

– Sunt o fată directă, injur mult, fumez, golănesc, nu am un istoric prea frumos, dar vreau să te intreb ceva, ai făcut dragoste cu ea?

Eram uluit… Prima fată în afară de fosta cu care vb și care mă întreabă asta..

– Ăăă… e prea mică încă… dar a promis că voi fi primul…

– Aha dar tu esti virgin?

– Ăăă… I-am promis ca și ea va fi prima…

Începe să râdă apoi îmi zice

– Aha, poveste clasică, virginul și târfa.

Eram puțin iritat și îmi făceam planuri să mă retrag când mă întreabă iar…

– Tu ce crezi, mai sunt virgină?

În general nu mint, dar atunci mă gândeam să o mint și să spun da doar din bun simț.. M-am făcut roșu și singurele cuvinte spuse au fost…

– Păi…. ăăăi.. doar tu știi asta.

– Nu mai sunt. Hai, privirea sus și dă-mi nr tău de telefon.

Am făcut schimb de numere, și am plecat amândoi spre casă. Se inoptase deja…

Au urmat 3 zile în care ne-am văzut în același loc, 3 zile în care am vorbit. În a 3-a zi a plecat într-un sat vecin, știu că am condus-o… pe jos. Kilometrii buni. Am aflat că e aceeași zodie cu mine și mi-a dat câteva sfaturi… În primul rând de fosta nu vroia să audă, nu a vrut să o întâlnească, a spus că nu merită un băiat ca mine și că lângă așa o fată nu poți întemeia o familie.

Citește și  Primavara, romania, anul 2017

La despărțire mi-a spus să țin capul sus și să merg mai departe. Nu am mai ținut legătura de atunci, ea pierduse numărul meu, își schimbase numărul, facebook nu avea 😉 Da, în secolul 21 exista fată fără facebook. Până aseară când am primit cerere de la o fată, dau accept iar în următoarele minute primesc mesaj:
– Tot virgin, tot virgin?
Fix înainte să-i dau block, mai vine unul
– Știu că vrei să-mi dai block, nu o fă, sunt Gabriela, fata care a întâlnit un băiat cu inima frântă într-o seară de vară, într-un loc al lui… Știi, îți spun sincer, jalnic moment.
– Aaaa… Hei, bună, te-ai schimbat mult.
– Fizic da, am făcut operație de strabism, și în sfârșit am scăpat de acest complex. Acum am și un iubit, totul e ok. Așa că am vrut să văd ce mai face băiatul unic pe care l-am întâlnit.
– Unic? Fii serioasă.
– Dane, ești unic. Să iubești atâția ani o fată, nu mulți băieți sunt în stare. Să fiu sincer, ești primul pe care l-am cunoscut. Da chiar, târfa ce mai face?
– Păi, în primul rând nu-i mai zi așa, în al doilea rând e plecată în afară, e tristă… Acum am mai supărat-o și eu că am vorbit cu mama ei despre ea, în speranța că poate putem face ceva pentru ea.
– Hai, termină cu prostiile astea. Nu ai greșit cu nimic, poate doar că ai iubit-o și idolatrizat-o prea mult. Știi bine ce părere am despre tine.
Ea a renunțat la tine, la un trecut frumos. Ții minte când ziceai tu că prindea fluturi cu tine? Sau când ziceau ca i-ai dat fanta de pere și i sa făcut rău, iar tu ai chemat-o pe mama ta în cameră? Sau, când, ai cerut-o in glumă de Valentine’s day în căsătorie? Sau săruturile la apus, sau multe lucruri pe care nu orice băiat le face. Ești special, cât ai asteptat-o… 5 ani… sau…? Lucrurile astea nu le va mai trăi lângă un alt băiat niciodată.
– Defapt aproape 6.
– Clar… Încearcă să mergi mai departe. Ce nebunii ai mai făcut pentru ea?
– Păi, am stat o zi și o noapte în gară, mă rog, până la urmă am luat cameră la hotel. Dar doar pentru câteva ore.
– Doamne Dane.. Scuză-mă dar fata asta nu merită nimic. Ți-am mai spus asta. Hai las-o. Uite, zimi doar un singur lucru pe care l-ai câștigat din relația cu ea? Virginitatea ei sigur nu ți-a dat-o ție… pe tine nu te-a ales… Tu nu exiști pentru ea. Decât doar ca un fraier care a aşteptat-o atât, unul de care și-a bătut joc..Uite, zimi, ce ai câștigat acum dupa atâția ani, adică ce ai acum și nu aveai inainte să o întâlnești..?
– Păi.. Sunt la fel ca înainte să o întâlnesc, singur….
– Tocmai. A fost doar timp pierdut.
Am mai vorbit puțin în legătură cu strabismul și am încheiat conversația. A promis că mă va chema la nunta ei când va fi, ceea ce e foarte bine.
Acum dacă stau și mă gândesc, are dreptate pe alocuri… Au fost 6 ani în care nu am câștigat nimic. Decât niște vise spulberate…
Asta chiar a fost ciudat, sincer… Singura dată când vine cineva în sat, să te întâlnească fix în locul tău și al fostei… Știi care e partea ciudată? Atunci mi-a zis că așa va fi cu fosta dar nu am crezut. În sufletul meu am crezut că e fata pe care o credeam, dar, astăzi sunt mai dezamăgit de ea decât am fost vreodată. Aș fi vrut să zic că sunt mândru de ea, dar nu sunt. A plecat departe, ma lăsat pe mine aici singur, pe mama ei, pe sora ei, persoane care țineau enorm la ea.
Știți ce ar fi frumos? Sora ei să crească, să meargă în acel loc, la acea fântână și să vadă scris pe fântână o inimă cu cifrele 17.07.2013. Le-am scris iarna asta cu un grafity, sunt convins că încă sunt pe acolo 🙂
Acolo a fost o poveste de dragoste, o poveste doar a mea din păcate. Fosta nu ma iubit niciodată, nu mi-a demonstrat asta. Poate doar la început și atât. Oficial am fost doar 2 zile cu ea. Restul zilelor pe ascuns. Partea proastă? Mereu am aleso pe ea. Așa am ajuns ca până la 24 de ani, să o aleg doar pe ea. De ajuns. Îi mulțumesc pentru că mi-a dat șansa să o cunosc și îmi văd de drum.
Viața e un rahat, dar așa cum e trebuie să o trăim. Sunt multe lucruri ciudate ce mi sau întâmplat… De exemplu cel mai mare dușman de acolo mi-a devenit cel mai bun prieten pentru o perioadă până a plecat în afară și nu am mai ținut legătura. Pe scurt când am venit în sat mă plăceau multe fete, mai ales una Diana…. Aia a fost prima fată cu care am vorbit din sat oprindu-mă pe stradă și cerăndu-mi numărul. Ăla, smecherul satului, o plăcea pe Diana, Diana terminase a 8-a și avea să plece la alt liceu într-un oraș. În ziua aia era bal, iar ei vroiau să profite de ea… Doar că în seara aia am ieșit pe stradă și ea a stat cu mine, ei au fost la un pas să mă bată, eu am fugit spre casă, iar ea de supărare că am plecat acasă ma sunat și a plecat și ea acasă. Am vorbit până spre dimineață, însă gândul meu tot la fosta mea prietenă îmi zbura, pe care am văzut-o prima oară fix în ziua aia de bal.
Diana nu mai vorbește cu mine,i-am trimis cerere o dată, dar fără să o accepte. Încă e supărată că am refuzat-o, și mai ales după cum mi-a zis ea ,,m-ai refuzat pe mine pentru aia? Serios? Ești prost,,. Dar în schimb când m-am întâlnit cu ea trecător în Bârlad o dată mi-a mulțumit pentru că nu a facut o greșeală în seara aia. Am dat mâna cu ea și am plecat mulțumit că măcar un lucru am făcut bun și eu. E ciudat, dar asta e o întâmplare stranie. Normal că e o întâmplare. Nu exista destin, totul ține de alegeri, iar în viață ai multe alegeri de făcut. Totul depinde de ce alegi tu. Viața cam așa funcționează, te pune să alegi din două lucruri, fiecare are consecințele ele fie bune fie rele.

Ciurcas Dan Gabriel (administrator)

Timid, visător, romantic, idealist, om, sunt doar câteva cuvinte care mă pot descrie.
Scriu din plăcere despre tot ce îmi tună în cap, am 23 de ani și până în prezent am iubit doar o fată cu care am fost împreună timp de 3 ani, pot spune că deseori ea este sursa mea de inspirație.
Mai multe puteți afla citind blogul meu, aici este locul în care îmi împart gândurile, ideile cu voi :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.