Mă plictiseam în casă și mi-a venit un gând… să merg cu trenul. Nu am mai mers de ceva timp cu trenul și am vrut să văd ce e nou și ce e vechi de când cfr românia e privată. Cel puțin așa am auzit eu. Intru pe site-ul de la cfr și îmi rezerv un bilet către Vaslui la ora 10:40 dimineața. Primesc pe e-mail biletul în format electronic și un sms cu un id… id de la bilet. Cică trebuie să dau acel id controlorului din tren. Cel puțin așa scria in acel e-mail.

Ajung a doua zi dimineață în gară, cu 20 minute înainte să plece trenul. Se schimbase multe.. foarte multe… acum exista un wifi free atât pe peron cât și în sala de așteptare, curat, totul modern. Singurul lucru care a rămas la fel erau cercetorii care se perindau pe acolo.. același stil tip scai, se prind de tine ca un scai și nu scapi până nu le dai măcar 1 leu. Partea funny? Vine un băiețaș de până în 10 ani să-i dau 1 leu, faza funny era că în mâna dreaptă avea o înghețată de aia mare la 3 lei… cred că atât costa. Bă, tu bagi în tine înghețată la 3 lei, și vrei să îți dau 1 leu? Marș că poate îți pedalez una peste fălci. Logic, au urmat amenințări că vine cu alți cerșetori care vor cerși și ăia la rândul lor 1 leu. Merg la casa de bilete lăsând săracul ăla cu înghețata la 3 lei în spate și mă așez in fața geamului. De partea cealaltă al geamului, era o femeie bătrână plictisită de viață, se uită aia la mine.. atunci dau să explic

– Doamnă, am rezervat un bilet până la Vaslui, aseară, cum se procedează?

– Până la Vaslui 16 lei, domnule!

– Doamnă, stați, am rezervat aseară unul și cu tot cu reducere era 7 lei, eu am intrebat doar cum se procedează…

Eram vizibil iritat și mirat la care doamna

– Vă tai bilet sau nu?

– Nu, gata, merg cu nașu, hai pa.

Aveam bani la mine, dar dacă pe site scrie una… apăi de ce e alta? Facem bișniță?

Merg la magazinul din gară, cumpăr o cafea și cât timp savurez cafeaua mă gândesc să sun la cfr. Iau nr de pe site si sun la ei.. răspunde o cucoană care îmi spune că biletul e 8 lei, sau 7 lei cu cardul dacă e rezervat online și că eu trebuie să arăt doar id ăla primit în sms.

Bun, oricum, de un lucru eram sigur. Dacă mergea faza cu id-ul, ar fi fost prima dată când merg cu un bilet rezervat și plătit online.

Citește și  Gta 5 gratis pe Epic Games

Dacă nu ținea faza cu biletul online, ar fi fost prima dată când merg cu nașul. Iar dacă nici nașul nu accepta mită.. probabil ar fi fost prima dată când cobor la următoarea stație care oricum era Vasluiul :)) Tot era ceva nou… si bine.

Merg pe peron la linia care anunțase trenul. De foarte multe ori îmi place să observ în jur, încă mai existau mămici care își îmbrațișau copiii de plecare, cupluri care cu greu își dădeau drumul unul din brațele altuia… sau pur si simplu oameni care așteptau pe cei dragi să sosească. Dacă te uiți puțin in jur.. e ușor să observi toate astea.

În sfârșit sosește și trenul.. țin minte și acum.. primul vagon.. de la coadă, locul 82. Mă urc în primul vagon .. de la coadă… full. Plin ochi. Îmi caut scaunul și când ajung în dreptul lui dau iar de o altă babă… ,,bă ce naiba se întâmplă!?,,. Nu zic nimic, si merg in fața ușii,intre vagoane, mă așez jos și aștept să vină controlorul. Lângă mine mai vine un nenea, mai plinuț… din când în când îmi venea in minte să-l întreb ,,tot cu nașul, tot cu nașul?,, dar am zis să îmi văd de treabă. Mă simteam atât de prost.. și țepuit pe altă parte.

Ajung in stație la Vaslui și constat că nu a trecut nici un controlor… Deci.. nu stiu care a fost norocul.. dar nici zare de controlor.. probabil din cauza ca era primul vagon de la coada.

Cand m-am intors acasă, tot cu trenul am venit… doar că de data asta am luat bilet de la casă, și am dat fix 7 lei și ceva. Nu 16 lei cum spunea baba aia obosită.

Ghinionul a fost că la întoarcere am căzut lângă un cuplu tânăr.. ea româncă, ăla englez, ea proasta vorbea cu ăla în engleză, iar ăla făcea mișto de alții de parcă el ar fi fost singurul din tot trenul care știe engleză. Asta până i-am spus un frumos ,,f*ck you,, și a rămas mut omul.

Legat de tren.. curat înăuntru.. priză pentru încărcat telefonul.. nu foarte cald… să zic așa mi se pare un pas înainte. Personal, mai bine merg cu trenul decât să merg cu autobuzul inghesuit ca o sardină.

Au meritat toate investițiile în gări și trenuri.

Voi când ați călătorit ultima dată cu trenul? Cum a fost experiența voastră? Eu ma declar fan tren… de când eram mic copil.

Ciurcas Dan Gabriel (administrator)

Timid, visător, romantic, idealist, om, sunt doar câteva cuvinte care mă pot descrie.
Scriu din plăcere despre tot ce îmi tună în cap, am 23 de ani și până în prezent am iubit doar o fată cu care am fost împreună timp de 3 ani, pot spune că deseori ea este sursa mea de inspirație.
Mai multe puteți afla citind blogul meu, aici este locul în care îmi împart gândurile, ideile cu voi :)

7 comentarii

      1. Depinde mult de zona in care stai, de infrastructura de acolo. Daca ma duc spre Bucuresti si am treaba in zona garii prefer sa merg cu trenul pentru ca pierd mai mult timp in trafic decat cu trenul. Situatii si situatii. Dar in Franta am facut 500 de km in 2 ore. La noi i-as fi facut in 2 zile.

  1. Te-ai dat cu trenul, cum zic bătrânii pe la noi. Au trecut câțiva ani de când nu am mai circulat cu trenul.

    E bine că nu te obligă să scoți biletul la imprimantă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.