Recent am câștigat la un concurs o brățară xiaomi mi band 1S sau ,,pulse,, cum se mai zice in Europa. Ceasta brățară face parte din gama de brățări xiaomi de generația 1, adică nu prezintă un ecran pentru notificări, pur și simplu se folosește doar de niște leduri și de vibrații pentru a te notifica. În rândurile următoare am să vă povestesc despre experiența mea cu această brățară. Este prima mea brățară și din păcate nu am putut să o testez prea mult, afară este un frig de moarte și nu am nici cel mai mic gând să mă apuc de sport :)).

Design

Brățara este foarte bine gândită pentru orice mână. sincer prima dată mă gândeam că nu o să îmi vină, mâna mea este foarte subțire și la ce noroc am eu am zis că e clar… Va trebui să-i trag vre-o două găuri sănătoase ca să o pot purta, dar nu a fost așa, mi-a venit perfect în al doilea lăcaș de pe curea, deci merge și mai mică de atâta.

Este ușoară, cred că prezintă 13 grame cu totul, nici nu o simti că e la mână, e micuță, perfectă pentru a fi purtată atât vara cât și iarna.

Funcționalitate

Aici sunt câteva lucruri de spus, brățara știe să monitorizeze pașii, pulsul, somnul, e rezistentă la apă deci poți face baie cu ea, știe să te trezească oricând o setezi, te notifică despre apelurile pierdute, mesajele de pe facebook sau la orice o pui tu să vibreze astfel nu pierzi nici un mesaj important. Partea cea mai frumoasă la ea este că nu e nevoie mereu să ții bluetoothul de pe telefonul activat mereue, brățara va înregistra singură cât ai dormit, câți pași ai făcut, și când vei activa bluetoothul va sincroniza toate datele direct în aplicație. Singurul lucru neplăcut este monitorizarea somnului ziua… Ziua nu vrea să monitorizeze în nici un fel. Acum voi lua pe rând fiecare funție în parte.

1. Monitorizarea pașilor:

Brățara monitorizează toți pașii efectuați în timpul zile, se descurcă destul de bine, cu mici erori atunci când speli vasele. Am observat că dacă o lași sincronizată cu telefonul monitorizarea este și mai precisă, probabil se folosește de gps-ul telefon, habr nu am. În mare monitorizarea este ok, iar dacă sincronizezi aplicația mi fit și cu  google fit, totul este și mai bine. În google fit puteți vedea chiar pe unde ați mers. Oricum o dată cu pași vă arată și ora plus tipul de activitate, gen: activitate plimbare, distanta 100 m, timp 8 min, calorii arse 54,   ora 16:40 pană la 16:48. Sincer asta este destul de fain pentru că puteți vedea și când a fost efectuată activitatea, gen când v-ați dus la magazin :))

Citește și  Filelist se închide? Nu, stați liniștiți.

2. Monitorizarea somnului:

Din nou mă repet, somnul de noapte este monitorizat paroape perfect, pe când cel de zi nu este monitorizat deloc. Somnul de noapte este împărțit în două tipuri de somn, cel profund și cel de zi.  Brățara îți va arăta în grafic și cifre timpul în care ai dormit profund și cel de ,,zi,, plus ora la care te-ai culcat și cea la care te-ai trezit. Precizia este uimitoare, iar somnul profund cred că este dat de mișcarea mâinii plus ritmul cardiac. Am încercat să o testez, stând noaptea fără să mișc mâna uitându-mă la un film, și nu sa pus ca somn. Deci aici e vorba și de puls, iar din ce am citit pulsul este verificat la fiecare 10 minute pentru a știi dacă dormi sau nu. Personal aș dori un update în care să arate somnul și ziua, sunt sigur că acest lucru este posibil.

3. Vibrarea și setarea alarmei

Alarma este ok și foarte utilă, așa nu mai trezești toată casa atunci când vrei să te trezești. În aplicație ai opțiunea să alegi ora la care să fii trezit, aplicația va începe să vibreze și în momentul în care te trezești o poți opri printr-o atingere pe senzorul brățării. A funcționat însă o dată sa întâmplat să nu o simt prima dată când a sunat și așa m-am trezit cu 10 minute mai târziu. Brățara va vibra din nou până în momentul în care e apăsat senzorul de pe ea. Și încă ceva de adăugat la acest capitol, ca brățara să vibreze dimineață nu este nevoie să o lăsați sincronizată cu bluetoothul telefonul. Pur și simplu intrați în aplicație, setați alarma, ieșiți din aplicație, apoi închideți bluetoothul. La capitolul vibrații nu e nimic de spus, din păcate cu aplicațoa oficială ,,mi fit,, nu se poate seta intensitatea vibrațiilor și nici lumina ledurilor.

4. Notificarea apelurilor, aplicațiilor

Brățara poate fi setată să vibreze și să lumineze în momentul atunci când sunteți sunat. De asemenea se pot seta și 3 aplicații la care să vibreze.

5. Monitorizarea pulsului

De asemenea această brățară poate monitoriza și pulsul, noaptea își dă seama când dormi după puls… Dacă pulsul e ridicat când faceți exerciții va vibra. Pentru sport, nota 10

6. Sincronizarea cu alte aplicații

Această brățară poate fi sincronizată și cu alte aplicații foarte simplu 🙂

Cred că este o brățară ok pentru pretul ei 🙂

Dacă nu era să o câștig tot aț fi cumpărat una :))

Ciurcas Dan Gabriel (administrator)

Timid, visător, romantic, idealist, om, sunt doar câteva cuvinte care mă pot descrie.
Scriu din plăcere despre tot ce îmi tună în cap, am 23 de ani și până în prezent am iubit doar o fată cu care am fost împreună timp de 3 ani, pot spune că deseori ea este sursa mea de inspirație.
Mai multe puteți afla citind blogul meu, aici este locul în care îmi împart gândurile, ideile cu voi :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.