,,Pentru tine am fost doar un capitol, dar tu pentru mine ai fost cartea,, cu acest citat aș vrea să încep. E adevărat că fiecare om simte, iubește, trăiește, dar toate aceste lucruri ar fi imposibile fără conștiință. Ea face diferența între bine și rău, ea ne facem să ne bucurăm și să fim triști…conștiința este acel lucru care face diferența între om și restul viețuitoarelor, ea (conștiința) se află în fiecare dintre noi.

Așa  cum spunea cineva ,,omul este singura ființă care a conștientizat că va muri, asta ia dat lacrima… dar, tot omul știind că va muri… a inceput să zâmbească,,.

Sunt de părere că în viața asta trebuie să ne gândim foarte mult la consecințele care pot urma după fiecare alegere de-a noastră. Să gândim limpede, să ne ascultăm inima și să decidem. În orice caz, nu trebuie să regretăm o alegere făcută, în cel mai rău caz îți dai singur o palmă ca pe viitor sa nu mai greșești.

Eu personal, când greșesc, îmi cer iertare persoanelor cărora le-am greșit, apoi încerc să repar greșeala, iar dacă nu o pot repara măcar încerc să învăț ceva din asta și să merg mai departe. Tot aud in jurul meu ,,a fost vina dracului, el a vrut să fac aia,,.. Oameni buni, nu a fost vina nimănui în afară de tine, tu ai decis să faci acea alegere, acel lucru.. De ce atribui greșelile unei forțe divine? Dacă nu vroiai, nu făceai, logic nu? Maturizează-te, și asumă-ți greșelile făcute. Cere iertare celor cărora le-ai greșit, repară greșeala și mergi mai departe. Nu e o rușine să îți ceri iertare, denotă că ești destul de matur pentru a face acest lucru. Poate nu te va ierta, dar, măcar te vei simți mai bine, mai liber.

Citește și  Era sa mor... de nervi :))

Cu toții trecem prin momente grele, toți suferim, dar orice ar fi, continuă să mergi ajutat de conștiință, fără ea viața ar fi la alt nivel.

Nu am mai scris de ceva vreme pentru că timpul de afară a fost minunat. Am luat decizia să scriu asta fiindcă observ în jurul meu tot mai mulți oameni care atribuie orice greșeală logică pe care o fac unei entități. Cum ar fi să dau vina pe satan că am ales să rămân in România alături de fosta acum 4 ani, în loc să plec în Italia? Ar fi ipocrizie. În primul rând asta e ce am ales atunci pentru că asta mi-am dorit, și în al doilea rând nu o văd ca pe o greșeală. O văd ca pe o alegere, una din alegerile care mi-au schimbat viața și  e de bine. Dacă aș da timpul inapoi probabil tot asta aș alege.

Pe final, vreau să vă spun că trebuie să vă asumați greșelile făcute, mai ales într-o relație, nu uitați, nu sunteți într-un război cu persoana iubită, sunteți de aceeași balustradă. O să îmi fac timp să scriu mai des, sper că am reușit să vă fac să gândiți de două ori înainte să luați o decizie, să vă cereți iertare dacă greșiți, să reparați greșeala iar dacă nu se poate, totuși, să învățați ceva din acea alegere. Nu mai atribuiți alegerile făcute unei entități, nu are treabă nici o entitate cu tine personal. Totul ține de voi. Mereu sunt cel puțin două alegeri, în funcție de ele, decurge viața ta.

Conștiința te face să alegi ce e bine și ce e rău.

Ciurcas Dan Gabriel (administrator)

Timid, visător, romantic, idealist, om, sunt doar câteva cuvinte care mă pot descrie.
Scriu din plăcere despre tot ce îmi tună în cap, am 23 de ani și până în prezent am iubit doar o fată cu care am fost împreună timp de 3 ani, pot spune că deseori ea este sursa mea de inspirație.
Mai multe puteți afla citind blogul meu, aici este locul în care îmi împart gândurile, ideile cu voi :)

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.