De foarte mult timp pierd nopțile pe internet, atât de pe telefonul mobil cât și de pe calculator. Recent mă uitam la un review făcut noului model samsung galaxy a5 varianta 2017, un telefon destul de reușit chiar dacă nu uimește decât la capitolul cameră. Una dintre funcțiile încorporate în acest soft este ,,night mode,, adică culoarea ecranului este schimbată într-o nuanță galbenă care în mod normal ar trebui să fie prietenoasă cu ochii și să îți provoace somn. Nu ştiu ce studiu arată că lumina galbenă ajută creierul să secrete o substanță numită melatonină care ajută la starea de somnolență a creierului. Parcă așa ceva zicea, oricum, eu cred că lumina asta obosește creierul atât de tare încât te ia somnul :))
Am găsit pe market o aplicație care teoretic ar face acest lucru, din păcate mie nu mi se pare prea bună. Am un Samsung Galaxy a5 2015, aplicația  funcționează ok, însă eu nu mă pot obișnui încă cu această luminozitate a ecranului.

Voi ce părere aveți, chiar ajută această lumină la odihna ochilor? Păcat că sunt interesat abia acum când deja am probleme cu ochii, mai exact am strabism divergent, dar nu știu  sigur dacă e de la asta. Oricum, noaptea îmi place să stau pe net, probabil atâta timp cât nu mă uit la documentare o să las aplicația să funcționeze. Sincer această lumină îmi amintește de telefoanele vechi cu lumină mono-cromă… 

Aplicația poate fi descărcată de AICI

Citește și  Imi e dor...

Ciurcas Dan Gabriel (administrator)

Timid, visător, romantic, idealist, om, sunt doar câteva cuvinte care mă pot descrie.
Scriu din plăcere despre tot ce îmi tună în cap, am 23 de ani și până în prezent am iubit doar o fată cu care am fost împreună timp de 3 ani, pot spune că deseori ea este sursa mea de inspirație.
Mai multe puteți afla citind blogul meu, aici este locul în care îmi împart gândurile, ideile cu voi :)

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.