După cum știți, aderarea României la spațiul Schengen a fost un fail datorită Austriei care s-a opus vehement invocat motive precum migrația. Imediata Românii de rând, dar și oamenii de succes ai țării au răspuns printr-un boicot asupra firmelor austriece. Pe lista acestor firme se află și Banca Raiffeisen Bank România. Boicotul dă rezultate? Se pare că da. Recent am citit un articol în care se scria că salariile au anumite întârzieri datorită unor probleme cu banca Raiffeisen. Cât de real e, nu știu că oricum nu am card la ei.

Recent am văzut o ofertă pe internet, primii 500 care își fac cont la Raiffeisen, primesc 500 de lei pe card. Ce succes a avut oferta nu știu, că a doua zi nu am m-ai văzut-o pe nicăieri postată.

Toate astea mă duce cu gândul că totuși sunt motive de îngrijorare pentru Raiffeisen, dar și pentru restul firmelor Austriece. Mă uitam la prețul de la pompele de alimentare al Petrom, și am observat cum prețul scade zilnic.

Sincer, nu mă așteptam că Românii să se motiveze așa tare încât să boicoteze ceva, noi suntem că mămăligă… Ne umflăm repede și explodăm, apoi ne liniștim și uităm.

Cei care cred că boicotarea nu e o soluție și se plâng de Românii care își vor pierde locurile de muncă, pentru voi am două întrebări.

1. De ce crezi că Românii își vor pierde locurile de muncă? Dacă Raiffeisen pleacă, vor veni alții. Sunt sigur că altă bancă își va face apariția unde Românii se pot angaja. Și oricum, există șomaj pană se va găsi o soluție pentru ei.

Citește și  Reincarca cartela ta prepay, repede si usor.

2. Dacă boicotul nu e o solutie, atunci care? Hai să-i ardem fix unde-i doare, la bani. Banii tati… România pierde enorm de mult din cauza cozilor de la vame. Avem transport maritim, avem aeroporturi, avem unul din cel mai bun și ieftin internet, avem forță de muncă, cu puțină investiție în infrastructură România ar putea găzdui mulți investitori. Singurul lucru ce ne ține pe loc e întrarea în Schengen. Nu, nu migrația e problema. Banii sunt.

Eu cred că dacă nu erau probleme pentru ei, nu scădeau prețul la pompe și nu veneau cu tot felul de oferte și mesaje în față. Să vedem dacă în 2023 vor mai fi Nr 1 in Romania.

Tu ce crezi? Vor suferi investitorii austrieci de pe urma acestui boicot? Tu ai card la Raiffeisen? Eu personal am a banca Transilvania, și la Revolut. Mi se par cei mai buni.

Aștept părerea ta în comentarii.

Ciurcas Dan Gabriel (administrator)

Timid, visător, romantic, idealist, om, sunt doar câteva cuvinte care mă pot descrie.
Scriu din plăcere despre tot ce îmi tună în cap, am 23 de ani și până în prezent am iubit doar o fată cu care am fost împreună timp de 3 ani, pot spune că deseori ea este sursa mea de inspirație.
Mai multe puteți afla citind blogul meu, aici este locul în care îmi împart gândurile, ideile cu voi :)

4 comentarii

  1. Nu e nici o solutie , am vazut pe diverse site-uri , retele sociale cum boicotau unii doar online si se jurau ca isi inchid conturiile si cand colo au ramas cu conturiile deschise

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.