Au trecut 24 de ani de la ziua în care am venit pe lume…

Toți acești ani au venit cu lecții, locuri și persoane noi, dar și cu unele momente pe care cu siguranță nu le voi uita așa ușor. Mai am multe lucruri de învățat, dar pe parcurs…

Ce am învățat în toți acești ani?

– Nu există nimic după moarte. Da, se vor întâmplă multe după ce mori, dar nimic ce va avea legătură cu tine. Am avut un amic, intr-un sat care a decis să își pună capăt zilelor. Acela a fost primul moment în care credința mi-a fost pusă la încercare, asistând la înmormântarea lui… Sumbru. Cu muzică, la margine de cimitir. Al doilea lucrur care mi-a pus la îndoială credința a fost pierderea fostei mele prietene. Nu, nu a murit, dar… a luat o decizie care a îndepartat-o de mine… Și… ea a fost tot ce mi-am dorit de la viață. Pe scurt, sunt ateu… nu cred în viață după moarte, adică în suflet care transcede viața, doar că sunt un ateu diferit 🙂 Țin sărbătorile și alte chestii cum ar fi dragobetele etc.. alte datini.. pentru că nu dau doi bani pe dumnezeu, un bărbos bătrân plictisit de viață, dar fac orice ca persoanele din jurul meu sa se simtă bine, să le aduc un zâmbet. Așa că nu ar fi de mirare dacă peste ani, de valentine’s day, ies pe stradă și ofee cate o ciocolată la fiecare fată întâlnită. De aceea sunt 99% convins că după moartea nu mai există nimic.. E finalul existenței tale.

– Timpul… timpul. Cel mai important lucru, timpul pierdut.. rămâne pierdut, de aceea e bine să îl pierzi în ritmul inimii. Știi care e partea ciudată? Timpul trece indiferent ce ai face, așa că, iubește, riscă, și cel mai important petrecel cu cine simți, cu cine îți spune inima.

– Încrederea… of.. durează ani să o câștigi și e nevoie de o secundă ca să o pierzi… Chiar în seara asta persoana cea mai importantă din viața mea mi-a spus că și-a pierdut încrederea în mine. Da, am greșit, dar asta din mai multe motive. Oricum, nu intru în detalii, în final iam respectat decizia și am plecat.

– Oamenii nu își dau seama când greșesc, dar, dacă le-ai greșit… ai puso! Da. Oamenii nu realizează când greșesc, nu își asum greșelile, dar daca le greșești sunt în stare să te calce în picioare… Nu vreau să intru nici aici in detalii, însă sunt lucruri pe care dacă eu le făceam ei, ea probabil nu ar mai fi vrut să audă de mine… Dar in final tot vina mea e.

– Orgoliu, alegerile și minciuna. Sunt atâtea situații în care oamenii pierd… Pierd din cauza orgoliului, fac alegeri proaste și mint mult. Țin minte că și eu am făcut niște alegeri… Dar.. mi le asum.

Citește și  Youtube Vanced, fără reclame plus muzică în fundal, gratis

-Sinceritatea e rară. Da, e din ce în ce mai rară. Eu sunt sincer, mereu, o viață am și ăsta sunt eu… nu îmi place să mint chiar dacă doare.

– Când îți alegi persoana iubită îți alegi viitorul. Aici, nu mă refer pe plan financiar. Mă refer pe plan familial, enotional. În viață ai nevoie doar de un lucru… şi anume iubire… Poți să ai toți banii din lume dar dacă nu ai iubire, te vei simți singur. Pot avea toată sănătatea din lume, dar dacă nu ai iubire.. doar îți prelungești chinul. Dar poți avea iubire. Chiar dacă ești sărac vei munci pentru persoana iubită, pentru voi și va fi bine. Chiar dacă ești bolnav, vei trăi o perioadă scurtă lângă persoana iubită, dar va fi o perioada sinceră, frumoasă și unică. Dacă ar dispărea iubirea de pe pământ, oamenii ar fi ca niște animale. Chiar mai rău… probabul specia nu sar mai perpetua, iar fericirea ar fi departe… de cum o știm astăzi.

– Fericirea… delicat subiect. Dese ori fericirea e mai aproape decât crezi, chiar sub ochii tăi, dar… mereu vrei mai mult. Nu, nu zii că nu esti o persoană fericită. Adevărul e că nu vrei să fii. Uită-te în jur, fii mai atent, eu zic că poți fii altfel.

– Alegerile te definesc, am mai vorbit despre acest lucru în câteva rânduri. Alegerile sunt cele ma importante ele pot face diferența între fericite și tristețe, între viață și moarte.

– Promisiunile.. oamenii nu își țin promisiunile. În tot acești ani am observat că puțini sunt cei care se țin de promisiune… eu mereu am încercat chiar dacă uneori nu a reușit.

– Nimic nu e cea ce pare. Oamenii au tendința să mintă, să ascundă și să arunce vina pe cei din jur. Toți oamenii au un of…

Iar în final, o să vorbesc ca bonus despre mine…. Oamenii nu renunță la visele lor, pentru a împlini alte vise. Foarte puțini fac asta. Oamenii sunt… falși, de câte ori trebuie să aleagă, aleg greșit… Și totusi… Sunt un necesar. Viața fără unii oameni e tristă. Lista e mai lungă dar asta e tot ce mi-a venit in minte. Eu am principii, unul din ele este să nu dezamăgesc persoanele în jurul meu. Atunci când o persoană își pierde încrederea în mine, mă retrag… Fug. Ăsta sunt eu. Oamenii care nu au încredere în mine, nu am ce căuta în viața lor. Asta e.. am câteva regrete dar sper că voi scăpa de ele în timp.

Ciurcas Dan Gabriel (administrator)

Timid, visător, romantic, idealist, om, sunt doar câteva cuvinte care mă pot descrie.
Scriu din plăcere despre tot ce îmi tună în cap, am 23 de ani și până în prezent am iubit doar o fată cu care am fost împreună timp de 3 ani, pot spune că deseori ea este sursa mea de inspirație.
Mai multe puteți afla citind blogul meu, aici este locul în care îmi împart gândurile, ideile cu voi :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.